Deze goalie krijgt de kans tegen Estland: ''Is er helemaal klaar voor''

Op lize kop barbara lorsheyd 5f927fcc934cf
Op lize kop barbara lorsheyd 5f927fcc934cf Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Sarina Wiegman kan vanavond in het EK-kwalificatieduel met Estland niet beschikken over Sari van Veenendaal. De doelvrouw kampt met een blessure aan haar heup en dus staat er in Groningen iemand anders onder de lat: Lize Kop.

De keepster van Ajax kwam tot dusver tweemaal in actie voor de OranjeLeeuwinnen: in 2019 op de Algarve Cup en eerder dit jaar tegen Canada op het Tournoi de France. Op de Algarve Cup verloor ze met 1-0 van Polen, terwijl ze in Frankrijk een rode kaart kreeg.

"Leuk dat zij die kans nu krijgt. Natuurlijk niet leuk dat Sari geblesseerd is, maar voor Lize is het een mogelijkheid. Ze is eraan toe", zegt Wiegman voor de camera van de NOS. "Ze ontwikkelt zich hartstikke goed, laat op de trainingen goede dingen zien. Bij Ajax gaat het goed. Dus, die is er helemaal klaar voor."

Kop is er volgens de bondscoach 'al een tijdje' klaar voor. "Maar ik kan maar één keepster opstellen. Nu krijgt ze die kans en die gaat ze met beide handen aangrijpen", aldus een overtuigde Wiegman, die verder ook niet kan beschikken over Loes Geurts. De ervaren goalie kampt al een tijdje met een hersenschudding.

"We zeggen altijd tegen speelsters: 'wat vandaag is, kan morgen anders zijn. Dus wees er klaar voor. Zorg dat je er klaar voor bent als je een kans krijgt'. Barbara Lorsheyd was er klaar voor en Moon Pondes was er klaar voor", vervolgt de bondscoach. Beide goalies speelden nog nooit een interland namens de Leeuwinnen, Pondes werd zelfs voor het eerst opgeroepen.

"Moon was heel erg verrast, want die had nog nooit op een stand-bylijst gestaan bij ons. Maar zo kan het gaan in voetbal. En zeker met keepsters, want er is maar één positie in het veld in de rol van een keepster", besluit Wiegman.

Lees meer:
0 reacties