Deurholt wijst naar Hera: "Die investeerders zijn er dus wel"

Nicole Deurholt
Nicole Deurholt Foto: © Pro Shots

Eind vorige maand presenteerde Hera United zich. Die club moet de eerste Nederlandse profclub worden die zich volledig richt op het vrouwenvoetbal. Oprichter Marieke Visser wil dat Hera United een plaats wordt waar je als vrouw niet hoeft te vechten voor bijvoorbeeld een beter salaris.

Door het niet meer af te moeten leggen tegen mannen, komen speelsters beter tot hun recht, zo denken ze bij Hera. Een interessante discussie, altijd Jeanet van der Laan. "Ik snap de gedachte. Tegelijkertijd denk ik: we zijn al járen bezig dat mannenbolwerk open te breken. Wat doet dit met dat proces?", vraagt ze zich hardop af in gesprek met het NRC.

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, vindt het een 'goed initiatief'. "Ik geloof in clubs waar mannen, vrouwen, meiden en jongens rondlopen. Toch vind ik Hera United een goed initiatief. Omdat ze daar bewijzen: als je een goed verhaal hebt en je draagt dat volmondig uit, komen die investeerders vanzelf."

Nicole Deurholt, verantwoordelijk voor de vrouwentak bij Excelsior, vindt het mooi dat grote partijen willen investeren in het vrouwenvoetbal. "Ik probeer het al anderhalf jaar en het vergt heel veel tijd en energie om grote investeerders zo ver te krijgen. Terwijl we prachtige faciliteiten hebben en goede speelsters", merkt ze op.

"Waarom kiezen ze dan niet voor een bestaande club die met funding direct impact heeft in de Eredivisie? Ik weet het niet. Het mooie is wel dat die investeerders er dus blijkbaar wel zijn, we moeten elkaar alleen nog zien te vinden", aldus Deurholt.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand