Deurholt: "Het gaat om veel meer dan alleen betere betaling"

Nicole Deurholt
Nicole Deurholt Foto: © Pro Shots

Steeds vaker staken voetbalsters voor betere lonen in het vrouwenvoetbal. Ook hoofd vrouwenvoetbal Nicole Deurholt van Excelsior kreeg daar mee te maken.

In gesprek met het NRC geeft Deurholt aan dat ze de protesten en stakingen niet zozeer als een actie tegen de club ziet. “Ik zie de protestactie van laatst niet als een actie tegen onze club. De speelsters zeiden vooraf tegen me dat ze bewustwording in Nederland wilden creëren. In gesprekken met potentiële sponsoren heb ik gezegd: dit is wat de meiden willen. Dat komt sterker over dan als ik het zelf zeg.”

Toch gaat het volgens haar over meer dan alleen geld. “Maar het gaat om veel meer dan alleen betere betaling van speelsters. Ook de technische staf – die grotendeels uit vrijwilligers bestaat – moet je erbij houden. In de hele vrouwentak moet geïnvesteerd worden.”

Jeanet van der Laan, die zich kandidaat heeft gesteld als voorzitter van de KNVB, vindt dat het geld niet alleen van de mannentak moet komen, maar van meerdere partijen. “De KNVB moet niet naar de clubs wijzen onder het mom dat vrouwenvoetbal nu nog geen verdienmodel is. Het draait om veel meer dan geld. Het draait ook om maatschappelijke verandering, om de ontwikkeling van meisjes en vrouwen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand