Dessing speelt 'apart' duel: "In zekere zin was ik extra gebrand"

Shanique Dessing in het shirt van ADO Den Haag
Shanique Dessing in het shirt van ADO Den Haag Foto: © Pro Shots

Twee weken geleden was Shanique Dessing nog speelster van PSV, zondag stond ze met ADO Den Haag op het veld tegen de Eindhovense club. De 23-jarige aanvalster wordt de tweede seizoenshelft door PSV verhuurd aan haar oude ploeg.

"Een aparte wedstrijd. Tot een maand geleden stond ik nog met die meiden op het veld. Wel heel leuk. Ik heb er zelf ook voor gekozen om een halfjaar verhuurd te worden. Alleen maar mooi dat ik tegen die meiden op het veld mag staan", vertelde Dessing na afloop van het duel, dat eindigde in een 3-1 zege voor PSV, aan deze site.

Bij de aanvalster ging de knop vrij snel om. "Ik ben nu speelster van ADO en niet meer van PSV. Ik heb ook zes jaar bij ADO gespeeld, dus het shirt van Den Haag voelt ook heel vertrouwd", zegt de aanvalster, die zondag graag impact had willen maken namens de geelgroenen. "In zekere zin was ik vandaag (zondag, red.) wel extra gebrand om te laten zien wat ik kan. Maar ik wil natuurlijk vooral voor ADO de punten pakken. Ik baal een beetje dat dat niet gelukt is."

Volgens Dessing liet ADO Den Haag het vooral liggen in de eerste helft. "We kregen er geen druk op. Zij speelden er goed onderuit. In de tweede helft waren we een stuk beter, frisser, we gingen wat hoger op het veld spelen. Dan zie je dat dat zich wel uitbetaald. Maar, te laat, uiteindelijk", baalt ze.

In het shirt van de residentieclub wil Dessing het komende halfjaar vooral weer veel ritme opdoen. "Ik heb niet veel gespeeld bij PSV, dus ik wil lekker ritme opdoen, lekker voetballen. Daarin wil ik ook belangrijk zijn voor ADO. Ik ben er nu nog niet mee bezig wat er na dit halfjaar gaat gebeuren. In principe is het ook de bedoeling dat ik in de zomer terugkeer. Maar dat zien we tegen die tijd wel."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
21/04
Utrecht W
12:15
FC Twente V
wo
1/05
Ajax V
18:45
PSV V
wo
1/05
Excelsior Rotterdam W
18:45
ADO Den Haag V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 20 27 38
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 PEC Zwolle V 20 -1 28
6 ADO Den Haag V 19 8 26
7 Utrecht W 19 -10 26
Bekijk de hele stand