Welkom op onze nieuwe website!

Derksen: ''Toen werd het vrouwenelftal ook geleid door B-artiesten''

Wilfred genee johan derksen rene van der gijp veronica inside 60755d21ee224
Wilfred genee johan derksen rene van der gijp veronica inside 60755d21ee224 Foto: © Pro Shots

De afgelopen tijd wordt er veel gesproken en geschreven over de zoektocht naar een nieuwe bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. Ook maandagavond bij Veronica Inside kwam de zoektocht ter sprake.

Of de KNVB als opvolger van Sarina Wiegman een grote naam aan moet trekken? "We moeten niet vergeten dat voor Wiegman, die nu helemaal wordt opgehemeld, het vrouwenelftal ook geleid werd door B-artiesten, hoor", zei Johan Derksen.

Voor Wiegman waren Arjan van der Laan (2015-2016) en Roger Reijners (2010-2015) bondscoach van de Leeuwinnen. "Dat stelt geen reet voor. Die mannen zijn toch ook geen trainers die je graag bij je club ziet? Maar ik vind dat je een vrouw moet nemen, want een man bij een vrouwenteam, dat geeft hele vreemde situaties", is Derksen van mening.

Hij vervolgt: "Je moet altijd binnen kunnen lopen, en dan staan de dames in hun blootje of zo, dan kun je er weer niet in. Ik denk ook dat vrouwen andere problemen hebben dan mannen", aldus 'De Snor', die wel begrijpt dat er weinig mannen interesse hebben om Wiegman op te volgen. "Het lijkt niet op voetbal. Dat is toch helemaal niet leuk?"

"Die vrouwen moeten zoveel nog aan techniek en tactiek bijgebracht worden. Het is net alsof je een jeugdteam bij de amateurs aan het trainen bent. Laat die vrouwen lekker voetballen, daar heb ik niks op tegen. Maar als je ernaar zit te kijken, dan heeft het toch niks van een voetbalwedstrijd?", aldus Derksen.

Wilfred Genee stelde vervolgens voor om Dick Advocaat aan te stellen, waarop René van der Gijp grapte: "Ik zou dat niet met Cor Pot doen. Dan wordt het heel druk op die gang." Hans Kraay jr. haakte daarop in. "Dat is wel een geweldige achternaam om de vrouwen te trainen hè, Pot."

Later kwam Kraay jr. terug op die opmerking. "Ik moet wel even zeggen: ik maakte een verkeerde opmerking, door te zeggen dat Pot een goede achternaam ervoor is. Die moet ik even terugnemen. Vond ik een hele slechte opmerking. Ik zeg sorry", zei hij. Derksen vond de excuses van Kraay jr. onzin.

"Er zitten toch negen potjes in dat team? Bij alles wat je zegt valt heel Nederland over je heen, maar dan kun je sorry blijven zeggen. Dan pas je ook niet meer in ons cultuurtje, als je je zo gaat opstellen", was Derksen hard. Van der Gijp sloot zich daarbij aan, maar Kraay jr. hield zich bij zijn standpunt. "Dit is voor het eerst in veertien jaar dat ik sorry zeg. Ik zeg gewoon sorry."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand