Derksen over Parsons: "Heb helemaal geen vertrouwen in die man"

Onder leiding van Sarina Wiegman behaalden de OranjeLeeuwinnen succes na succes. De bondscoach werd eerder dit jaar opgevolgd door Mark Parsons. Over hem is Johan Derksen niet te spreken.

"Mevrouw Wiegman had het prima voor elkaar. Onder haar was het Nederlands dameselftal een geöliede machine", zag Derksen. "Dan komt er een dure Britse Amerikaan – een man die al jaren weg is uit Europa en zeker de Nederlandse eigenaardigheden niet kent – en het loopt niet meer."

"Dan is hij daar toch verantwoordelijk voor? Eerst is hij er niet, dan komt hij te laat, omdat hij nog een club heeft in Amerika, en als hij er is, blijkt zijn visie een hele andere dan die van Wiegman", zegt Derksen in gesprek met het NRC.

Volgens de voetbalanalist hebben de Leeuwinnen het niet meer naar hun zin. "Dat straalt van hun gezichten af", vervolgt 'De Snor', die niet te spreken is over de handelswijze van de KNVB.

Volgens hem klopt de Nederlandse voetbalbond zich 'altijd op de borst' met dat de KNVB de beste trainersopleiding ter wereld heeft. "Waarom dan geen Nederlander aanstellen? Waarom niet assistent Jessica Torny naar voren geschoven? Welke idioot in Zeist beslist zoiets? Iemand die ‘iets bijzonders’ wilde doen? Nu krijg je een botsing van culturen. Nederlanders benaderen het voetbal veel romantischer dan de zakelijke Amerikanen", weet Derksen.

De sportjournalist weet dat de KNVB Parsons niet meteen kan ontslaan. "Maar ik heb helemaal geen vertrouwen in die man. Het enige wat je kan doen is hopen dat die meiden het zó goed doen dat ze wat punten gaan pakken. Als ze zich niet voor het WK plaatsen, dan is er paniek in de tent", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand