Derksen over Koster: ''Dat irritante blonde meisje van Ajax''

Copyright Derksen 5f8ecbb14d389
Copyright Derksen 5f8ecbb14d389

Stéphanie Frappart floot vorige week de wedstrijd tussen het Nederlands elftal en Letland en zij werd daarmee de eerste vrouw die leiding had over een wedstrijd van de Oranjemannen.

Haar optreden leverde haar wat kritiek op van onder meer Pierre van Hooijdonk. "Piette zat wartaal uit te slaan, maar geen kwaadaardige wartaal. Het was gewoon wartaal. Maar er is meteen een vrouw van GroenLinks en dat irritante blonde meisje van Ajax... Daphne Koster, die het ook allemaal uitgevonden heeft", reageert Johan Derksen daarop bij Veronica Inisde.

'De Snor' kreeg het afgelopen maand ook voor de kiezen na zijn opmerking over Leonne Stentler, die hij 'dat meisje' noemde. "Ik kende haar naam niet. Ik zei 'dat meisje', daar waren ze boos over. Dat was vrouwonvriendelijk."

"Dat hebben ze als zeer vervelend opgevat en ze waren een brief aan het componeren om naar Talpa te sturen. Ik heb natuurlijk weer geen oog dicht gedaan", is Derksen cynisch. Volgens Wilfred Genee wordt het steeds ingewikkelder om dingen te zeggen: "Je kan bijna niks meer zeggen."

Hans Kraay jr. wil af van de discussie over mannelijke of vrouwelijke scheidsrechters: "Kunnen we van nu af aan gewoon afspreken dat we met z'n allen gewoon kijken naar wie dat zwarte pak aan heeft. Of het nou een man of een vrouw is, dat we gewoon beoordelen hoe hij of zij fluit."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand