Welkom op onze nieuwe website!

Derksen: ''Ik denk dat die meiden zich er wél druk om maken''

Copyright Derksen 5f8ecbb14d389
Copyright Derksen 5f8ecbb14d389

"Mosterd na de maaltijd", zo noemt Johan Derksen het statement dat de Oranje spelers zaterdagavond willen maken tegen Qatar. Volgens hem had er woensdag al een statement gemaakt moeten worden tegen Turkije.

"Het is zó laf van de KNVB en dit Nederlands elftal, want ze waren bang, want je mag geen politieke statements maken", begint Derksen bij Veronica Inside. "Maar de UEFA durft helemaal niet meer in te grijpen. De Noren hebben dat uitstekend gedaan. We zijn afgebluft door de Duitsers. Nu gaan ze stoer aankondigen: we gaan tegen Letland wat doen. Mosterd na de maaltijd."

"In Turkije hadden ze al moeten staan met shirts dat vrouwen daar vogelvrij zijn en ook beschermd moeten worden. Dan had je het wereldnieuws gehaald en daar was Erdogan niet blij mee geweest", geeft de analist aan over wat er woensdagavond had moeten gebeuren.

Volgens Derksen hadden de spelers zich solidair moet verklaren met de vrouwenafdeling. "We hebben ook een Nederlands vrouwenteam. En als solidariteit met de vrouwen die daar onderdrukt worden: veertig procent gaat ten onder aan huiselijk geweld", zegt hij. "Er gebeuren daar allerlei gekke dingen. En Erdogan vindt dat blijkbaar goed, dat is daar toegestaan.

"Misschien dat dat een reden is om daar te gaan wonen, dat je vrouw naar je moet luisteren, maar het is niet helemaal onze cultuur", gaat hij verder. "Dan denk ik: als zo'n Nederlands elftal daar staat... ze hebben zich er niet in verdiept, de kranten hebben er vol van gestaan, maar ze lezen het blijkbaar niet. Dat ze het dan niet aangrijpen om ten opzichte van het Nederlandse vrouwenteam, want ik denk dat die meiden zich wél druk maken om wat er in Turkije gebeurt."

"Denk je nu echt dat Erdogan de spelers van het Nederlands elftal de gevangenis ingooit omdat ze protest aantekenen tegen de onderdrukking van vrouwen in Turkije?", besluit hij. "Dat geloof je toch niet? Het zijn slappe jongens, die nu als mosterd na de maaltijd na Noorwegen en Duitsland ook met iets komen. Beter dan niets hoor, maar de glans is er een beetje af."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord W -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Eredivisie Women
SC Heerenveen W -
-
ADO Den Haag W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Feyenoord W 6 4 11
3 FC Twente W 6 11 10
4 Ajax W 6 8 10
5 PSV W 6 5 10
Bekijk de hele stand