Dekker ziet kansen tegen Ajax: ''Dan kunnen wij ze pijn doen''

Corina Dekker
Corina Dekker Foto: © Pro Shots

VV Alkmaar neemt het deze zondagmiddag op tegen Ajax. Een zware wedstrijd, zo weet ook trainster Corina Dekker van de Alkmaarders. Toch ziet zij ook kansen.

"Ik denk dat als je vooral het tempo hoog gaat leggen. Hoe meer zij moeten lopen, die vermoeidheid gaat dan pas meespelen. Zij zijn in passing goed. Zij zijn beter dan dat wij zijn, daar zit het kwaliteitsverschil groot in", zegt Dekker voor de camera van FOX Sports.

"Ze hebben veel meer ervaring. Marjolijn van den Bighelaar is 30 en meiden van mij zijn 17. Ik denk dat als wij het tempo aan de bal hoog willen krijgen, dan kunnen wij ze pijn doen. Maar het wordt wel een hele zware pot voor ons", is de trainer realistisch. Dekker ziet de verschillen tussen het begin van het seizoen en nu.

"Ik denk dat het soms, omdat ze zo jong zijn, lastig is om te kijken naar het proces. Zij zien iets meer de resultaten dan de ontwikkeling. Ik denk dat het belangrijk is om met kleine doelen te werken", zegt Dekker. "Als ze die kleine doelen zien, dan zien zij dat resultaat. In plaats van dat ze de resultaten in de competitie zelf heel erg meenemen."

"Ik zie heel veel verschil. in het begin van het seizoen waren we jong in keuzes en vol doorjagen, grote ruimtes weggeven", aldus de trainster. "Naar mate het seizoen wat verder gaat, is dat minder. We hebben een hele goede wedstrijd tegen PSV gespeeld, waarin je bijna niks weggeeft en klungelige goals tegen krijgt. Dat moet er echt uit. Dat is nog een beetje wat het nekt. Maar in balbezit beter, rustiger, niet meer zo gehaast. Dat is wel een groot verschil met wat we toen hadden", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand