Dekker vertelt: "Daardoor kwam ik vaak met blauwe plekken thuis"

Anouk Dekker op een training van de Oranje Leeuwinnen
Anouk Dekker op een training van de Oranje Leeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Anouk Dekker is momenteel een van de meest ervaren speelsters bij Braga, waar ze sinds dit seizoen speelt. De verdedigster rolde in het voetbal via haar tweelingbroer.

Hij begon op jonge leeftijd al met voetballen, terwijl Dekker andere sporten beoefende. "Ik kwam echter op het punt dat ik zei dat ik ook wilde voetballen. Ik begon op mijn zesde. Ik speelde in hetzelfde team als mijn broer en we speelden samen tot ik achttien was", vertelt ze.

Dekker vervolgt: "Er was toen nog geen profcompetitie in Nederland, maar met de jongens spelen was een goede zaak voor mij. Ik was altijd al erg lang en dat hielp me om met ze te blijven spelen", zegt de verdedigster tegenover Record.

"Die periode was belangrijk voor mij. Omdat ik het enige meisje was, moest ik altijd harder zijn in duels", aldus Dekker. "De jongens zeiden dat ze niet door een meisje gepasseerd wilden worden."

De verdedigster besluit: "Daardoor kwam ik vaak met blauwe plekken thuis. Maar deze fase heeft me wel geholpen om de speelster te zijn die ik nu ben."

Lees meer:
0 reacties