Dekker laat van zich horen: "Willen vrouwenvoetbal veranderen"

Anouk Dekker bij Oranje
Anouk Dekker bij Oranje Foto: © Orange Pictures

Anouk Dekker tekende onlangs een contract bij FC Viktoria Berlin. De 36-jarige verdedigster wordt daar niet alleen speelster, maar zal ook optreden als 'Talent Development & Strategic Football Partnerships Manager'.

Voor Dekker betekent het een terugkeer in Duitsland. Eerder speelde ze bij FFC Heike Rheine. Via FC Twente en Montpellier kwam ze uiteindelijk bij Braga terecht, waar ze de afgelopen twee jaar heeft gespeeld. Via Instagram reageert de verdedigster op de overstap. "Na zoveel tijd van nadenken en uitzoeken welk pad we na vorig seizoen wilden inslaan, realiseerden we ons dat we deel wilden uitmaken van het proces om het vrouwenvoetbal te veranderen."

"Zowel binnen en buiten het veld, niet alleen als speelsters. Iets ambitieus, competitief en vol passie om de normen te verhogen voor de manier waarop vrouwenvoetbal moet worden ontwikkeld en gemanaged. En toen gebeurde er een prachtig toeval. We kunnen niet trotser en gelukkiger zijn om ons bij FC Viktoria Berlin aan te sluiten", geeft Dekker aan.

"Een visie voor deze sport die verder gaat dan het gras en de speelsters, omdat we zoveel meer zijn dan dat. Onder leiding van vrouwen die het spel willen veranderen, en wij zijn klaar om deel uit te maken van deze uitdaging. Bedankt dat je voor ons hebt gekozen!", aldus de verdedigster.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand