Dekker krijgt vertrouwen: ''Als opleidingsclub blijven profileren''

Dekkerop 6060439a69461
Dekkerop 6060439a69461 Foto: © Orange Pictures

VV Alkmaar staat ook komend seizoen onder leiding van Corina Dekker. De enige vrouwelijke hoofdtrainer in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft haar contract verlengd.

Vijf jaar geleden tekende Dekker als trainer van de beloftenploeg. De afgelopen jaren bekleedde de coach verschillende functies bij de club, zoals trainer van de beloften, assistent-coach van de hoofdmacht en hoofd jeugdopleidingen.

Naast coach van de hoofdmacht is Dekker ook als technisch manager verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. "Het vertrouwen dat ik van de club krijg streelt mij, maar is ook een bevestiging van de stappen die we in de afgelopen jaren gemaakt hebben", vertelt Dekker aan het Alkmaars Dagblad.

"Wij hebben een Eredivisieploeg staan waarvan het grootste gedeelte door ons zelf opgeleid is. Meerdere speelsters in het eerste hebben zelfs de hele academie doorlopen. En ook bij andere BVO’s zie je speelsters lopen die hier zijn opgeleid. Dat is ook onze doelstelling voor de komende jaren. Wij willen ons als opleidingsclub blijven profileren", geeft de coach aan.

Lees meer:
0 reacties