Dekker: ''Ik hoop dat ik mijn carrière kan voortzetten''

Anouk dekker montpellier 60127058d6679
Anouk dekker montpellier 60127058d6679 Foto: © Pro Shots

Met haar honderdste wedstrijd voor Montpellier op zak, neemt Anouk Dekker afscheid van de Franse club. Ze kijkt vol trots terug op haar tijd bij de ploeg.

"Ik had nooit gedacht dat ik 100 wedstrijden zou spelen en zo lang hier in Montpellier zou blijven. Het laat zien hoeveel ik van deze club hou en hoe goed ik me hier voel", zegt Dekker op de website van Montpellier. Ze omschrijft de club als haar 'tweede thuis'.

Dekker kwam destijds over van FC Twente. "Ik zette een stap voorwaarts en stapte uit mijn comfortzone. Op dat moment dacht ik niet dat ik zo lang zou blijven. Ik was al 29 jaar oud. Het ging ook af van hoe ik me zou aanpassen en hoe ik me hier zou voelen. Maar ik voelde me echt goed hier, dus bleef ik", legt de verdedigster uit. Dekker is trots op haar tijd bij Montpellier.

"We hebben geweldige momenten beleefd. De afgelopen twee seizoenen waren moeilijk, maar het is ook onderdeel van het leren als speelster, om beter te worden. Er waren veel meer goede herinneringen dan slechte", aldus Dekker, die aangeeft nog niet te weten waar haar toekomst ligt.

"Het was denk ik niet de laatste wedstrijd van mijn carrière. Ook al weet ik nog niet waar, en het is nog niet 100% zeker, ik hoop dat ik mijn carrière kan voortzetten. Het is misschien niet in Nederland", geeft Dekker aan. "Het zal waarschijnlijk een ander land worden. Ik denk ook niet dat het Frankrijk zal zijn", besluit ze met een lach.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand