Welkom op onze nieuwe website!

Dekker: ''Het wordt tijd dat de KNVB nu ook stappen gaat maken''

Corina dekker 5fa31d610638c
Corina dekker 5fa31d610638c Foto: © Pro Shots

VV Alkmaar staat met zes punten op de ene laatste plek in de competitie. Toch wil de ploeg, met Corina Dekker als trainster, vooral naar de toekomst kijken.

"Als je kijkt naar onze selectie dan zijn wij in de laatste twee jaar ook best veel sterkhouders en ervaring kwijt geraakt", verklaart Dekker in het Alkmaars Dagblad. "Anna Ursem heeft de nodige ervaring maar is ook pas 20 jaar en hetzelfde geldt voor de pas 18-jarige Sanne Koopman. De resultaten zijn nu inherent aan het gebrek aan ervaring en ik had wel verwacht dat het zo zwaar zou zijn. Daarnaast ben ik wel heel blij met de progressie die we nu zien."

"Drie jaar terug hadden we hier Katja Snoeijs in de spits die dat seizoen 25 goals maakte en via PSV het Nederlands elftal haalde en een transfer naar Bordeaux afdwong. Nu staat de 17-jarige Charlotte Hulst. Als je op die leeftijd kansen mist, doet dat iets met je en zie je het geloof een beetje wegvloeien", weet zij. "Toch weet ik dat Charlotte het in zich heeft en met het nodige vertrouwen zal zij er straks staan."

Dekker vindt Alkmaar van toegevoegde waarde voor de Eredivisie. "Ik denk dat het in onze competitie mooi is dat er een dergelijke club bestaat. Ajax, PSV en FC Twente moeten presteren en spelen altijd om de prijzen. Zij moeten allen de Champions League halen. Zij willen ook wel opleiden, maar de kansen om door te stromen naar de A-selectie zijn daar wel een stuk kleiner", geeft ze aan. "Ik vind het een grote en mooie uitdaging dat wij zoveel mogelijk meiden opleiden naar het Eredivisie-niveau. Als ze dan bij dat soort clubs belanden mogen we daar ook best trots op zijn."

"Het liefst houd ik dit team ook drie of vier jaar bij elkaar om te kijken waar we dan staan, maar je weet ook dat dit een illusie is en dat je de grootste talenten altijd kwijt zal raken aan grotere clubs", realiseert Dekker zich. "Wat ik daarin nog wel mis is de opleidingsvergoeding, waar je dat bij de jongens wel ziet als een jeugdspeler bijvoorbeeld van Volendam naar Ajax gaat, blijft dat in het meidenvoetbal nog steeds achterwege."

"Je ziet mede door de successen van Oranje heel veel dingen groeien. Een sponsor voor de Eredivisie en de uitzendingen op ESPN zijn daar ook weer een voorbeeld van. Ik hoop van harte dat wij dat nog mee gaan maken", aldus Dekker, die wel kritisch is op de KNVB. "Het wordt tijd dat de KNVB nu ook stappen gaat maken en dan doel ik met name op inderdaad de opleidingsvergoedingen, maar ook vrouwelijke trainers en bestuurders. Ik hoop van harte dat we dit de komende jaren nog mee gaan maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand