Dekker behaald UEFA Pro-diploma: "Doel is werken op topniveau"

Corina Dekker bij RKC Waalwijk
Corina Dekker bij RKC Waalwijk Foto: © Orange Pictures

In navolging van Vera Pauw, Hesterine de Reus, Sarina Wiegman en Jessica Torny is er nu een vijfde vrouw in Nederland met het UEFA Pro-diploma. Haar naam? Corina Dekker.

Het zorgt voor ontzettend veel vreugde bij de trainster uit Wormer. "Ik ben de vijfde vrouw die hiervoor geslaagd is. Trots om in dit rijtje te staan", zegt Dekker tegenover NH Nieuws. Ze volgde de cursus samen met onder meer Robin van Persie en Hedwiges Maduro: "Op de cursus heb ik veel samengewerkt met Hedwiges Maduro en af en toe had ik les samen met Robin van Persie."

"In het begin vond ik dat wel wennen. Zij kennen elkaar als oud-voetballers goed. Ik kende ze alleen van tv, maar iedereen heeft mij uitstekend ontvangen. Daardoor voelde ik me echt onderdeel van de groep", geeft Dekker aan. Ze werkte eerder zes jaar bij VV Alkmaar en was later actief bij RKC Waalwijk. Afgelopen seizoen liep ze stage bij FC Dordrecht. "Ik ben beide clubs enorm dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven."

Ze vervolgt: "Als je geen verleden als profvoetballer hebt, dan is het lastig om een stageplek te vinden. Clubs zijn dan wat terughoudender. Voor iemand als Van Persie gaan er eerder deuren open. Dat is logisch en snap ik ook hoor", aldus Dekker. Waar haar toekomst ligt, is nog onduidelijk. "Mijn doel is om te werken op topniveau. Het maakt me dan weinig uit of dat in het mannen- of vrouwenvoetbal is. Het spelletje blijft immers hetzelfde. Uiteraard is er een verschil in tempo en fysieke kracht, maar het blijft gewoon elf tegen elf."

Lees meer:
0 reacties