Definitieve selectie Oranje O19 voor EK-voorbereiding bekendgemaakt

Lotte Keukelaar bij Ajax
Lotte Keukelaar bij Ajax Foto: © BSR Agency

Oranje O19 begint volgende week aan de voorbereiding op het EK. In Horst worden 25 speelsters verwacht voor het eerste trainingsblok richting het toernooi in Litouwen. Op 3 juli maakt coach Sherida van Bruggen de definitieve EK-selectie van 21 speelsters bekend.

Op 19 juni begint Oranje O19 aan de voorbereiding, met een driedaagse activiteit in Horst. Daarna wordt de selectie teruggebracht tot 24 speelsters. De ploeg van Van Bruggen gaat vervolgens op 24 juni verder met een vierdaagse activiteit in Zeist. Op 30 juni tot 3 juli komt de ploeg weer samen en na afloop van die vierdaagse stage wordt de definitieve EK-selectie bekendgemaakt.

Van 6 tot 8 juli vindt er nog een driedaagse activiteit in Zeist plaats. Die stage is alleen voor de EK-selectie en twee nader aangewezen standby-speelsters. Op 11 en 12 juli komen de jonge Leeuwinnen wederom samen in Zeist, waarna de reis naar Litouwen wordt ingezet.

Het EK vindt van 14 tot en met 27 juli plaats. Oranje O19 treft in de groepsfase achtereenvolgens Duitsland (15 juli), Spanje (18 juli) en Ierland (21 juli).

Iris Remmers (ADO Den Haag) is als extra speelster uitgenodigd voor de stage van 19-21 juni in Horst.

Update 19-6: Suus van der Weijde (Ajax) heeft zich met een blessure afgemeld voor de eerste trainingsstage van 19 – 21 juni. In haar plaats is Puck Byrman (FC Utrecht) aan de selectie voor de stage van 19 – 21 juni toegevoegd. Danique Tolhoek (Ajax) zal op 25 juni aansluiten en is de eerste voorbereidingsdagen niet bij de selectie van O19 (v).

Update 24-6: Reza Konink (PEC Zwolle) en Mirte van Bentum (AZ) zijn afgevallen en opgenomen op de standby-lijst.

Lotte Keukelaar (Ajax) en Danique Tolhoek (Ajax) sluiten deze stage beiden niet volledig aan bij het team. Keukelaar is alleen op 24 juni aanwezig en Tolhoek is aanwezig van 25 – 27 juni.

Aniek Jansen (PSV) is voor deze stage opgeroepen als vervangster. Verder is Fleur de Bruijn (ADO Den Haag) toegevoegd aan de selectie voor de stageperiode van 24-27 juni.

De definitieve selectie voor de EK-voorbereiding:

De definitieve selectie van Oranje O19 voor de EK voorbereiding
De definitieve selectie van Oranje O19 voor de EK voorbereiding
Lees meer:
0 reacties