Kan Telstar stunten tegen Twente? "We kregen toen de beste kans"

De speelsters van Telstar
De speelsters van Telstar Foto: © Pro Shots

FC Twente kan zaterdag kampioen worden, maar ook Ajax maakt nog altijd kans. De Amsterdammers moeten dan zelf winnen van ADO Den Haag en hopen dat Telstar FC Twente van de winst afhoudt.

Dat zou een enorme stunt zijn, maar de Witte Leeuwinnen deden het vaker. Zo hielden ze Ajax in het begin van het seizoen op 0-0. "Toen kregen wij tien minuten voor tijd de beste kans van de wedstrijd", weet Hans de Winter, technisch directeur nog. Thuis verloor Telstar met 7-0 van FC Twente. "Dat was de competitiestart", benadrukt De Winter in Het Parool.

"Omdat we na de eerste twee wedstrijden een paar weken vrij hadden, hebben we die beschouwd als verlengde voorbereiding. We kwamen toen van ver", zo geeft hij aan. Of De Winter kansen ziet voor een stunt tegen FC Twente? "Door blessures en het vertrek van Samya Hassani naar Fenerbahçe hebben we het na de winterstop moeilijker."

"Het is een jong team dat doorgaans goed aan de wedstrijd begint, maar na een tegenslag ver weg kan zakken. De kunst is om zo’n tegenslag zo lang mogelijk uit te stellen", aldus de technische man van de club uit Velsen-Zuid.

Lees meer:
0 reacties