Welkom op onze nieuwe website!

De weg naar Olympisch goud voor de Nederlandse voetbalvrouwen

Groenen 608b0d68b3b2e
Groenen 608b0d68b3b2e Foto: © Pro Shots

Ondertussen is bekend geworden welke landen allemaal geplaatst zijn voor de Olympische Spelen. Naast Nederland hebben Australië, Canada, Brazilië, Chili, Zweden, de Verenigde Staten, China, Zambia, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië namelijk ook een ticket weten te bemachtigen voor het vrouwenvoetbaltoernooi in Tokio. Aangezien het in Japan georganiseerd wordt, is Japan natuurlijk ook automatisch één van de deelnemers. Daarnaast is het inmiddels ook duidelijk tegen wie Nederland het op moet nemen in de groepsfase en wanneer de groepswedstrijden gespeeld gaan worden. In dit artikel kun je daar meer over lezen, terwijl het ook uitgelegd zal worden hoe Nederland vervolgens via de knockoutfase uiteindelijk Olympisch goud kan winnen.

Groepsfase

Met een beetje geluk kun je naar Tokio vliegen om vervolgens via www.easyterra.nl een auto te huren waarmee je naar de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen kunt rijden. Helaas zal de kans groot zijn dat dit niet mogelijk is doordat Japan geen buitenlandse toeristen bij de Olympische Spelen wilt hebben vanwege de pandemie. Je kunt dan alsnog wel via EasyTerra Autohuur een huurauto regelen om de wedstrijden bij vrienden of familie te bekijken. Waarschijnlijk gaan dit spannende potjes worden, want Nederland heeft niet bepaald een gemakkelijke loting gekregen in de poule. Het moet namelijk tegen Brazilië, Zambia en China. Als je kijkt naar de wereldranglijst dan mag je verwachten dat Nederland er wel in slaagt om de knockoutfase te bereiken. Oranje staat namelijk op de derde plaats in dit overzicht, terwijl Brazilië de 7e plaats bezit. China staat vervolgens op plek nummer 14, terwijl Zambia op het moment van schrijven het 104e land ter wereld is volgens de FIFA.

Eerste wedstrijden

Natuurlijk zegt de wereldranglijst niet alles, maar het mag wel duidelijk zijn dat Zambia waarschijnlijk niet zoveel kans maakt om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Laat dit nou net de eerste tegenstander zijn van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen. Deze wedstrijd wordt om 1 uur ’s middags Nederlandse tijd gespeeld in het Miyagi Stadium op 21 juli, waar ook de tweede groepswedstrijd gespeeld wordt door Oranje op 24 juli. Dit keer is Brazilië de tegenstander, de starttijd is hetzelfde. Op 27 juli speelt Nederland de laatste wedstrijd in de poulefase tegen China, dit keer in het International Stadium Yokohama om 13:30 uur Nederlandse tijd.

Knockoutfase

Nederland moet bij de eerste twee teams eindigen in de groepsfase om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Ook de twee beste nummers drie zullen de knockoutfase in gaan. Het is dan natuurlijk nog maar de vraag tegen wie Oranje speelt, maar het is al wel duidelijk dat de kwartfinale hoe dan ook gespeeld wordt op 30 juli. De eerste kwartfinale begint die dag om 10 uur ’s ochtends Nederlandse tijd, terwijl de laatste om 1 uur ’s middags Nederlandse tijd start. Weet Nederland de kwartfinale winnend af te sluiten? Op 2 augustus speelt het dan in de halve finale. Deze twee wedstrijden worden om respectievelijk 10 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags Nederlandse tijd gespeeld. De finale wordt gespeeld op 6 augustus om 04:00 uur.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand