De Vries wijst naar Fortuna Sittard: "Dat is niet de manier van AZ"

Vanaf komend seizoen keert het vrouwenvoetbal terug bij AZ. De club uit Alkmaar neemt de licentie van stadsgenoot VV Alkmaar over en dat was uiteindelijk ook het doel van de mensen die het hebben opgezet, zo vertelt trainer Mark de Vries.

"De mensen die het hebben opgezet, dan noem ik even Patrick Tenthof en Gijs Schot, voor hen is het echt hun doel geweest om uiteindelijk het vrouwenvoetbal in Alkmaar te houden. En daarin hun steentje bij te dragen, een opleidingsclub te zijn. Daarna was het de bedoeling om het vrouwenvoetbal ooit weer een keertje naar AZ te brengen. Daar is vorig jaar een samenwerking tot stand gekomen, dit jaar is dat uiteindelijk gebeurd", vertelt De Vries, afgelopen seizoenen trainer van VV Alkmaar en komend seizoen bij AZ, in De Aftrap.

Met AZ zet hij een stap omhoog. "We kunnen niet ontkennen dat AZ een iets groter budget heeft en in de faciliteiten ver vooruit is. Kijk, Fortuna Sittard heeft er een klap geld tegenaan gegooid en die hebben goed gepresteerd, zijn derde geworden. Dat is niet de manier van AZ. AZ is een opleidingsclub, maar op een andere manier", aldus de trainer.

Hij gaat verder: "Fortuna Sittard, als voorbeeld, niks negatiefs over, want het is heel goed gegaan. Zij hebben het goed voor elkaar. Maar normaal gesproken, als je een team koopt, dan gebeurt dat niet zo makkelijk. Wat ik wil zeggen is, is dat Fortuna het heel goed gedaan heeft. Ze hebben het voor elkaar gekregen. Het zou wel kunnen, maar ik denk niet dat AZ diezelfde doelstelling heeft", besluit De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand