De Vries tevreden na nederlaag: "Kijk maar hoe blij Feyenoord is"

Mark de Vries als coach van VV Alkmaar
Mark de Vries als coach van VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Feyenoord won vrijdagavond met 1-3 bij VV Alkmaar. Het lukte de Alkmaarders niet om te winnen van de Rotterdammers. Winnen van een topclub is iets wat de ploeg van Mark de Vries nog niet is gelukt dit seizoen.

"We hebben dit seizoen alle smaken al gehad. Alleen winnen van een topteam is nog altijd niet gelukt. En het enige wat deze groep nu nog echt nodig heeft is zo’n succes”, blikte trainer Mark de Vries terug op een wedstrijd tegenover Noordhollands Dagblad. Een wedstrijd waarin zijn team voor rust op weg leek naar een stunt, maar na de tweede helft toch met lege handen stond.

De tribunes aan de Robonsbosweg zaten goed gevuld. Dit leek VV Alkmaar te inspireren. Binnen tien minuten kwam Alkmaar op voorsprong, via een treffer van Veerle van der Most. In de tweede helft kwam er echter snel een ommekeer. Feyenoord scoorde twee keer in kort tijdsbestek en de thuisploeg kwam die klap niet echt meer te boven.

"Dat is wel een punt van kritiek. Corners kosten ons te vaak doelpunten”, aldus De Vries. "We kunnen er wel extra op gaan trainen, maar dan wordt het misschien ook weer zo’n ding. Het is vooral een kwestie van beter om ons heen kijken en meer durven. Dat is iets waar we nog wel beter in moeten worden.”

Pia Rijsdijk werd de speelster van de avond met twee fraaie treffers. Haar tweede besliste de wedstrijd definitief. Jammer, maar over het spel ben ik zeker tevreden. Kijk maar hoe blij Feyenoord is. Ze hebben hier niet zo maar even gewonnen”, besloot De Vries.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand