De Vries over VV Alkmaar: "Dan is dat voor mij olie op het vuur"

Mark de Vries als coach van VV Alkmaar
Mark de Vries als coach van VV Alkmaar Foto: © Orange Pictures

Voor Mark de Vries zit zijn eerste halfjaar als coach van VV Alkmaar erop. De voormalig voetballer kijkt met trots terug op de afgelopen periode, die naar meer smaakt.

De 46-jarige De Vries hoopt in de tweede seizoenshelft resultaat te zien. "Als ik weleens hoor wat er over Alkmaar gezegd wordt, dan is dat voor mij olie op het vuur. Dan wil ik met deze groep nóg harder het tegendeel bewijzen", zegt hij in het Noordhollands Dagblad.

"De insteek is dat we opleiden en dat we de groei terugzien in het resultaat. Het woord meetbaar wil ik niet per se gebruiken, maar door resultaten wordt wel zichtbaar dat je groeit", vervolgt De Vries, die aangeeft dat er een groei zichtbaar is.

VV Alkmaar staat momenteel zevende. "In dat opzicht kan je wel een vorm van groei terugzien", aldus de oefenmeester, die het in de toekomst de top lastig wil maken.

"Als je maar lang genoeg geen tegendoelpunt krijgt, gaan die clubs vanzelf twijfelen. Nu krijgen we vaak al vroeg in de wedstrijd een goal of zelfs meer goals tegen. Dat is mentaal zwaar", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties