De Vries enthousiast: "Gaat energie en kennis aan die meiden geven"

Mark de Vries
Mark de Vries Foto: © Pro Shots

AZ keert komend seizoen terug in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Alkmaarders hebben de licentie overgenomen van VV Alkmaar.

Een groot deel van de selectie en trainer Mark de Vries zijn ook overgestapt. En die stap is groot, in positieve zin. "We lopen allemaal met een glimlach rond", geeft De Vries aan bij ESPN. "Ik sta compleet in de leerstand. Ik ben de laatste twee weken uit mijn comfortzone getrokken en dat is een heel lekker gevoel."

Ook Veerle van der Most merkt het verschil. "De trainingen zijn veel complexer, veel zwaarder ook.Er wordt veel meer op je gelet, hoe je erin zit. Er zijn behoorlijk veel stappen gezet, van VV Alkmaar naar AZ", aldus de aanvalster. Camie Mol kan zich daarin vinden: "De faciliteiten zijn goed. De omgeving is prachtig. We zijn stapjes vooruitgegaan."

Binnenkort voegt Stefanie van der Gragt zich bij AZ. De voormalig voetbalster, haar carrière is ten einde na de WK-uitschakeling van Oranje, wordt in Alkmaar technisch manager. "Zij gaat zo veel energie en kennis aan die meiden geven. Wij kunnen dan als staf nog dieper op de materie ingaan, ik kijk er naar uit", aldus De Vries.

Ook Mol is enthousiast: "Dat is super bijzonder. Dat is echt een icoon en voorbeeld in het vrouwenvoetbal. Als je daar door begeleid mag worden als team en als club, mag je daar heel trots op zijn."

Lees meer:
0 reacties