De Vogel 'niet te spreken' over Bakker-uitspraken: "Amateuristisch"

Wouter de Vogel
Wouter de Vogel Foto: © BSR Agency

Wouter de Vogel, trainer van AZ, is niet te spreken over de uitspraken van Ajax-coach Suzanne Bakker. De trainster van de Amsterdammers vond het 'wonderbaarlijk' dat de wedstrijd tussen beide ploegen donderdagavond werd hervat met een scheidsrechtersbal.

"Die klap is vreselijk, maar ik vind het wonderbaarlijk dat we met een stuiterbal gaan hervatten. Van mij had er wel een kaart aan vast gezeten. In mijn beleving raakt zij (Liefting, red.) Chas (Grant, red.) behoorlijk. Dan is er ook een vrije trap als gevolg. Maar goed, de scheidsrechter heeft het anders gezien", zei Bakker voorafgaand aan het duel.

Suzanne Bakker
Suzanne Bakker plaatst vraagtekens: "Had liever een kaart gezien" Lees ook

De Vogel is daar 'niet over te spreken', zo reageerde hij bij ESPN. "Ik vind het een klein beetje ongepast. Ik weet niet waarom je dat zou moeten benoemen. Ze heeft de beelden gekeken, ik ook. Het gebeurde voor mijn neus. Ze raakt de bal. Ik zou niet weten waarom je dat nog moet benoemen, maar goed."

"Ik wil er niks mee", maakt de coach van AZ duidelijk. "We hebben het de vorige keer super goed gedaan, met beide teams. We zijn heel goed met de situatie omgegaan. De Ajax-speelsters zijn fantastisch geweest richting Femke, onze speelsters zijn fantastisch geweest."

"Dan denk ik dat dat hetgeen is wat je bij moet blijven. Ik vind het een beetje amateuristisch als je Ajax bent en je begint over een kaart, over een overtreding, achteraf", zucht De Vogel.

Lees meer:
0 reacties