De Vogel kijkt tevreden terug: "Er ons samen doorheen geslagen"

Wouter de Vogel
Wouter de Vogel Foto: © BSR Agency

AZ sloot het seizoen zaterdag af met een teleurstelling. In eigen huis gingen de Alkmaarders in de blessuretijd onderuit tegen SC Heerenveen: 1-2. Toch kijkt AZ met een positief gevoel terug op het jaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Als ik kijk naar hoe we onszelf vandaag op het veld hebben getoond in vergelijking met de wedstrijd aan het begin van het seizoen in Heerenveen mogen we trots zijn", geeft trainer Wouter de Vogel aan in gesprek met het Noordhollands Dagblad. De Vogel begon het seizoen als assistent van Mark de Vries.

"De taakverdeling was duidelijk. Ik deed als assistent de trainingen en vaak de wedstrijdbesprekingen. Mark gaf mij daarin de ruimte. De gebeurtenis rond hem in oktober was heel vervelend", blikt hij terug, doelend op het moment waarop De Vries onwel werd. De Vogel nam zijn taken over en verlengde onlangs zijn contract.

De coach geeft aan: "Het was voor iedereen even wennen. Er ontbrak op dat moment een persoonlijkheid langs de lijn. Mark was de baas en hield het overzicht. Dat veranderde van de een op de andere dag. Maar we moesten door. Ik denk dat we als selectie sterker uit die periode zijn gekomen."

Dat lukte. "We hebben ons er samen doorheen geslagen", aldus De Vogel, die merkte dat een flink aantal speelsters kennismaakte met de intensiteit van het leven als topsporter. "De speelsters zijn gaan trainen op een manier die ze niet gewend waren. Tijdens elke oefenvorm op elke training wordt de hoogste intensiteit gevraagd van alle speelsters."

"Achter elke oefening zit een gedachte. De topsportbeleving wordt bijgebracht in alle facetten van de voetbalbeleving. Speelsters moeten dag in dag uit dezelfde intensiteit leveren, zodat het een gewoonte wordt", besluit De Vogel.

Lees meer:
0 reacties