De Vogel geniet bij AZ: "Alle facetten aanwezig om te groeien"

Wouter de Vogel
Wouter de Vogel Foto: © BSR Agency

Wouter de Vogel staat sinds vorig jaar voor de groep bij AZ. De trainer van de Alkmaarders moest zes jaar geleden noodgedwongen een punt zetten achter zijn eigen carrière als speler.

De oud-speler van onder meer Telstar, ADO Den Haag en FC Den Bosch scheurde maar liefst drie keer de voorste kruisband van zijn knie. Na de derde keer moest hij noodgedwongen een punt zetten achter zijn carrière. "Dat was een klap", blikt De Vogel terug in het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat ik zo'n halfjaar in zak en as heb gezeten. Mijn ouders wonen in Spanje. Op bezoek bij hen heb ik goed nagedacht over mijn toekomst. Na een aantal goede gesprekken met dierbaren heb ik de keuze gemaakt voor het trainersvak."

Versneld kon De Vogel zijn trainersdiploma's halen, waarna hij kon stagelopen bij 'zijn' AZ. Dit seizoen begon hij als assistent bij de Alkmaarse club, in oktober werd hij gepromoveerd tot hoofdtrainer. "Bij AZ zijn alle facetten aanwezig om te groeien. Je kunt als speler en trainer heel erg inzetten op je eigen carrière. Elke maand staat er bijvoorbeeld een topsportonderwerp op het programma."

"We verdiepen ons in een onderwerp en speelsters geven daarover een presentatie", aldus De Vogel, die zijn blessureverleden meeneemt als trainer. "Voetballers willen altijd doorgaan. Maar als trainer neem ik mijn speelsters in bescherming. Een goed verzorgd fysiek programma zorgt ervoor dat speelsters niet zo snel geblesseerd raken. Daar hecht ik veel waarde aan."

De Vogel ziet dat AZ stappen maakt. Zo speelde zijn ploeg onlangs gelijk tegen FC Twente en PSV. "Zo'n resultaat tegen PSV laat zien dat we op de goede weg zijn. De meiden maken stappen. Dat zie je ook op trainingen, de intensiteit ligt heel hoog", zo merkt de trainer.

Lees meer:
0 reacties