De Vogel blikt terug op stadionduel: "Dat gaf ons wel een boost"

Wouter de Vogel
Wouter de Vogel Foto: © BSR Agency

AZ keerde eind maart voor het eerst in twaalf jaar terug in het AFAS Stadion. De Alkmaarse ploeg speelde in het stadion met 2-2 gelijk tegen FC Twente.

"Het is een fantastische wedstrijd geweest", blikt captain Desiree van Lunteren terug in een special van AZ TV. "Dat er zoveel mensen op af komen om ons te supporten. Ik hoop dat er in de toekomst natuurlijk nog meer zijn. Maar dat we 2-2 op de mat legden tegen Twente... Dat is fantastisch. Fantastisch dat we dat met zo'n leuk team doen, met de staf erbij. Mooi", glundert ze.

Ook Floor Spaan genoot van het duel. "Geweldig. De sfeer was echt top. Helemaal de laatste tien minuten, dan hoor je het publiek erachter komen staan. Toen ik het veld op liep, dat was wel echt een kippenvelmomentje. Je kan natuurlijk altijd winnen, dat wil je ook het liefst. Maar ik denk dat als je zo'n wedstrijd speelt, met zo'n mooie ambiance, dat dit stiekem ook een kleine overwinning is."

Coach Wouter de Vogel haalde alles uit de kast in de voorbereiding, zo vertelt hij. "We hadden een superleuk filmpje in de kleedkamer. Dat werd supergoed ontvangen door die meiden. Maarten Martens zei daar nog wat in, Matthew Ryan, alle ouders. Dat was superleuk. Ik denk dat dat ons wel een boost gaf."

"In de eerste helft maken we een mooie goal, op getraind. We wisten dat daar ruimte kwam, helemaal als we dat snel in de omschakeling konden doen. Mooi dat dat op het veld tot uiting komt", zo klinkt het tevreden. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2. "De ontlading na die 2-2 was heel groot. Het was daarna wel even schakelen, want wat ga je doen? Ga je zo blijven pressen of ga je Djoeke (de Ridder, red.) toch terughalen. We hebben gekozen om Djoeke terug te halen."

De Vogel besluit: "Dan zie je dat er toch momenten komen voor ons om uit te breken. Twente gaat pushen, maar als je zo goed in de wedstrijd zit, dan mag je ook wel weer willen. Dat is onze volgende stap."

Lees meer:
0 reacties