De Vogel (AZ): "Daarna had ik zeker het gevoel dat er iets in zat"

Wouter de Vogel langs de lijn bij AZ
Wouter de Vogel langs de lijn bij AZ Foto: © Orange Pictures

AZ verloor zondagmiddag in eigen huis van Ajax. De Amsterdammers hadden wel wat moeite met de thuisploeg, maar trokken uiteindelijk aan het langste eind: 1-2.

AZ-coach Wouter de Vogel was niet tevreden over het resultaat. "Ik denk dat we de eerste twintig, 25 minuten onder druk stonden. We kwamen daar niet echt onderuit. Dan is het even overleven", zei hij bij ESPN. "Maar daarna had ik zeker het gevoel dat er iets in zat. Je vecht je in de wedstrijd, zorgt dat je duels pakt, verover je hoog op het veld de ballen. Dan liggen er veel mogelijkheden."

"Of ik tevreden ben? Nee. Niet over het resultaat, zeker niet", maakt hij duidelijk. "Ik ben tevreden over hoe we als ploeg op het veld stonden. Goede energie, goed in de samenwerking. Ik denk dat er een team stond op het veld. Dat is wat je als trainer wil zien", zegt De Vogel.

Hij gaat verder: "Wat je nog hoopt te zien, is dat je de momenten goed benut", aldus de coach. Ajax speelde met zes andere namen door het volle schema, maar dat maakt volgens De Vogel niks uit. "Ik denk dat Ajax altijd een hoog niveau heeft. Ik denk dat als je veel wedstrijden in een week speelt dat je lekker in je ritme zit. Dat hoeft niet iets vervelends te zijn. Ik vond het zelf heerlijk als ik twee wedstrijden in de week had, dan had je minder trainingen, kon je richting wedstrijden spelen."

"Dat hebben zij nu ook. Frisse meiden erin die ook graag willen laten zien hoe goed ze voetballen. Voor hen is het alleen maar positief en voor ons ook, dat je je daarmee kunt meten", oordeelt hij. AZ zag in de eerste helft onterecht een goal afgekeurd worden. "Iedereen maakt fouten. De ene keer zit het mee en de andere keer zit het tegen. Bij ons zit het iets vaker tegen."

"Ik begrijp ook niet hoe ze 'm hier kunnen afvlaggen. Maar goed, wat ik zeg, iedereen maakt fouten. Dat is voetbal. Als je geen VAR hebt, weet je dat dit kan gebeuren", aldus De Vogel. Wat daarvoor een oplossing is? "Als je iets doet, moet je het bij iedereen structureel goed doen. Of bij iedereen een schermpje met de registratie van ESPN een oplossing is? Als je dat aan het begin van het seizoen afstemt, dan wel. Niet als het even tegenzit of even meezit, dat je dan gaat kijken naar dat soort dingen. Ik denk dat je meer invloed hebt op de manier waarop je speelt. Die momenten komen vaak voor."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
zo
3/03
Telstar W
16:45
SC Heerenveen V
za
9/03
ADO Den Haag V
14:00
Telstar W
za
9/03
Fortuna Sittard W
16:30
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand