De Sanders: "Toen merkte ik dat ik een beetje waterige ogen kreeg"

Kay-Lee de Sanders aan de bal namens Ajax
Kay-Lee de Sanders aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Kay-Lee de Sanders stapte woensdagavond met 'heel veel trots' van het veld na het 1-1 gelijke spel van Ajax tegen Chelsea. Op Stamford Bridge slaagden de Amsterdammers er niet in om de halve finale te bereiken, waardoor het Europese avontuur erop zit.

"We hebben een prachtig avontuur meegemaakt met z'n allen. Dat komt een keer tot einde en dat is nu. Ik denk dat we vergeleken met vorige week echt hebben laten zien dat we het echt wel kunnen. Dit niveau mogen we spelen", reageert De Sanders bij AT5 na de uitschakeling.

Het besef is er nog niet helemaal, zo zegt de verdedigster. "Het gaat nu pas echt landen. Nu lig je eruit, nu kun je het afsluiten. Maar het gaat nog wel even duren voordat het echt is bezonken. Het was prachtig. Ik kan het eigenlijk nog niet echt geloven, dat ik hier überhaupt mag staan, in Stamford Bridge."

Wanneer De Sanders door had dat een stunt er niet meer in zat in Londen? "Toen ik werd gewisseld zat ik daar en toen merkte ik dat ik een beetje waterige ogen kreeg, omdat het besef kwam dat niet meer ging lukken. Maar ook vooral het besef dat het zo'n mooi avontuur was", is ze eerlijk. "Het is klaar, maar we mogen zo trots zijn. Wat ga ik hier nog van nagenieten. Over tien jaar kijk ik hierop terug en dan denk ik 'shit man, had ik maar meer genoten'. Dat besef had ik, daardoor genoot ik er extra van."

Lees meer:
0 reacties