De Sanders eerlijk: "Ik vond het confronterend om dat te horen"

Kay-Lee de Sanders aan de bal namens Ajax
Kay-Lee de Sanders aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Kay-Lee de Sanders was afgelopen december een van de hoofdrolspelers in een filmpje van Ajax over de vele haatreacties op sociale media. De verdedigster van de Amsterdamse club is bang dat de jongere generatie het normaal vindt om alles over iedereen te roepen.

Terwijl een foto van De Sanders in beeld is in het filmpje, hoor je haar stem. 'Wat doet die man in de video?', zegt ze. De 26-jarige Amsterdamse twijfelde wel of ze deel moest nemen aan het filmpje. "Ik hou er niet van om mensen in hokjes te plaatsen, dus ook niet mezelf. Onbewust doe je dat in die campagne wel", zegt ze tegenover Trouw.

"Ik word uitgescholden voor vieze pot en ik haat het om zo genoemd te worden. Dus ik vond het confronterend om dat te horen. Maar ja, je stelt je kwetsbaar op voor al die kinderen die last hebben van online pesten", geeft De Sanders aan. Het podium wat de verdedigster heeft, probeert ze in te zetten op maatschappelijk gebied. "Ik ben een mensenmens. Op jonge leeftijd vond ik het al fijn om anderen te helpen. Als er een jongetje gepest werd, ging ik juist met hem spelen."

Onlangs knoopte ze nog een gesprek aan met iemand van de gemeente om een speelplaats in Reigersbos, de wijk waarin De Sanders opgroeide, op te knappen. "Toen ik opgroeide, was buitenspelen nog de ‘main thing’. De kinderen van tegenwoordig hebben zoveel afleidingen. Gamen, iPads. Obesitas is een zorg", merkt De Sanders op.

Lees meer:
0 reacties