De Sanders blij met Koster: "Zij keek dwars door mijn uiterlijk heen"

Kay-Lee de Sanders
Kay-Lee de Sanders Foto: © Pro Shots

Kay-Lee de Sanders speelde eind vorig jaar een hoofdrol in de campagne van Ajax tegen online haat. In de video las de verdedigster van de Amsterdammers een opmerking voor: 'Wat doet die man in die video'.

"Natuurlijk doet het iets met me", erkent De Sanders in gesprek met Het Parool. "Toch heb ik schijt aan een mening van een ander. Ik vind het vooral belangrijk om de boodschap uit te dragen dat het niet normaal is dat je online alles maar over iemand mag zeggen", zegt de verdedigster.

Door haar uitstraling hebben mensen soms een ander beeld van haar, zo merkt De Sanders. "Door hoe ik eruitzie ontstaat het vooroordeel dat ik van de straat ben en dat ik niet alles voor mijn carrière geef. Dat heb ik weleens nagevraagd en dan ben ik ook weleens gebotst met mensen."

Ze gaat verder: "Maar ik ga niet voor anderen mijn uiterlijk veranderen, ik blijf wie ik ben en daar sta ik honderd procent achter. Uiteindelijk gaat het om iemands persoonlijkheid en talent." Dat zag ook Daphne Koster, volgens De Sanders heeft ze haar contract bij Ajax in 2017 grotendeels te danken aan de huidige manager vrouwenvoetbal.

"Ze keek dwars door mijn uiterlijk heen en zag mij als persoon. Zij is een van de mensen waardoor ik deze top kon halen", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties