De Rooij ziet PSV-onwaardig seizoen: "Beker had iets fijns gegeven"

Een teleurgestelde Rick de Rooij na de bekerfinale
Een teleurgestelde Rick de Rooij na de bekerfinale Foto: © Pro Shots

PSV kan terugkijken op een teleurstellend seizoen. De Eindhovenaren konden niet meedoen om de bovenste plaatsen in de Azerion Vrouwen Eredivisie en verloren donderdag de finale van de TOTO KNVB Beker. Een enorme domper, zo geeft trainer Rick de Rooij aan.

"Je mag weer een finale spelen. Ondanks dat je tegen een heel sterk team speelt, denk ik dat we een goed plan hebben gemaakt en dat je, hoe gek het ook klinkt als je met 4-0 verliest, ook kansen hebt gehad om het anders te laten zijn. Dan is het een domper. Het is wel geflatteerd", was zijn oordeel na de verloren finale tegen FC Twente.

In de slotfase lag het bij de ploeg van De Rooij achterin helemaal open. "Als je 1-0 achterstaat, dan probeer je al iets. Dan zie je dat we best wel wat mogelijkheden krijgen op de 1-1. Als het 2-0 wordt, dan is het alle risico's nemen. Zelfs met 2-0, als je kijkt hoeveel kansen wij nog krijgen, dan kun je ook de aansluitingstreffer maken. Wie weet wat er dan gebeurt, als je de 2-1 maakt. In een finale maakt 4-0 of 1-0 ook niet meer uit, uiteindelijk win je de beker niet", geeft de trainer van PSV aan.

Hij spreekt van een PSV-onwaardig seizoen. "Je had nog wel kans op een prijs. Als je een beker pakt, dan zal de aandacht iets meer naar deze prijs gaan dan naar de Eredivisie. Wij waren al niet tevreden over dit seizoen, omdat je vierde wordt. Zeker ook omdat de achterstand die we op Ajax en FC Twente hadden, die is gewoon niet oké. Dat we nog niet zover waren als FC Twente en Ajax, dat wisten we. Maar het gat was gigantisch. Ook het spel voor de winterstop, dat was gewoon niet PSV-waardig. Na de winterstop hebben we het goed gedaan. Daarom hebben we ook de bekerfinale bereikt. Dan had die beker nog iets fijns gegeven, iets van glans", aldus De Rooij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand