De Rooij tevreden: "We zijn dit jaar nog niet zo verwend geweest"

Rick de Rooij
Rick de Rooij Foto: © Pro Shots

PSV bereikte dinsdagavond de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Eindhovenaren rekenden af met Feyenoord: 4-0.

Rick de Rooij was dan ook zeer tevreden. "Het was vanaf moment één hoge druk vooruit, veel strijd. We hebben Feyenoord helemaal niet in hun spel laten komen."

De oefenmeester was ook blij dat zijn ploeg vier keer scoorde: "We zijn dit jaar nog niet zo verwend geweest in officiële wedstrijden. Dit is wel lekker. Het voetbalt altijd makkelijker. Het is waar we het hele seizoen al tegenaan hikken, goals maken, dan is dit wel lekker", zegt hij bij ESPN.

PSV was ook trefzeker uit spelhervattingen. "Alle credits voor Marije Brummel (assistent-trainer, red.). Op het moment dat zij bij PSV is gekomen, heeft ze zich vooral gespecialiseerd in aanvallende spelhervattingen. Dat pakt vaak goed uit. We trainen er uiteraard op, maar meiden denken ook mee."

De 4-0 zege betekent een plek in de halve finales. Dat zorgt voor opluchting in Eindhoven. "Iedereen wist: deze wedstrijd gaat om prijs. Dit geeft even wat lucht. Ik hoef het niet uit te leggen dat dit om een prijs gaat. Dat weten ze wel."

"Wij hebben beelden laten zien van vorig seizoen, hoe leuk het is dat je een finale mag spelen en als je 'm dan wint. Elke speelster weet dat je drie wedstrijden moet winnen om een prijs te kunnen pakken. Dat vertellen ze elkaar ook wel", aldus De Rooij.

Lees meer:
0 reacties