De Rooij positief ondanks nederlaag: "Dit is herkenbaar PSV"

Rick de Rooij
Rick de Rooij Foto: © Orange Pictures

PSV ging dinsdagavond met 3-0 onderuit tegen FC Twente. Ondanks de nederlaag, waar trainer Rick de Rooij van baalde, zag hij ook genoeg positieve punten. De 3-0 'zei hem eigenlijk heel weinig', zo vertelde hij na afloop.

"Als ik kijk naar de wedstrijd, dan was de kansenverhouding in ons voordeel. Zij hadden iets meer balbezit, misschien 60-40. Maar ik denk dat met de mogelijkheden en kansen, dat wij zeker meer hadden verdiend. Twente is wat verder in volwassenheid, wat zakelijker. Op die momenten scoren zij wel, waar wij ze nu nog niet maken", merkte De Rooij op. Hij heeft op momenten 'echt genoten'.

FC Twente juicht na een goal tegen PSV
Samenvatting: FC Twente maakt ook op bezoek bij PSV geen fout Lees ook

"Van de wedstrijd, maar ook van mijn ploeg. Voor de winterstop heb ik wel eens gedacht van ‘zijn we het dan een beetje kwijt?’ Na de winterstop zie ik echt goede dingen terug, dat zie ik al vanaf het trainingskamp. Dit is herkenbaar PSV. Nu moeten we nog doelpunten maken. Dat is wat er ontbreekt", oordeelt de oefenmeester van PSV. Na afloop keek hij snel de beelden terug. "We hebben negen mogelijkheden gehad, waarvan er vijf kansen die er in moeten. Dan zou je nog een penalty kunnen krijgen, dat is altijd stuivertje wisselen."

"Vijf hele grote kansen gehad. Tegen Twente, best oké. Fijn als we ze erin gaan schieten. Dat helpt de ploeg een beetje. Dan word je ook beloond voor wat je laat zien. Mensen vanuit de buitenwacht zijn vaak heel kritisch, omdat ze naar de score en de ranglijst kijken. Dat snap ik ook. Uiteindelijk gaat het ook om resultaat. Maar als ik deze wedstrijd heb gezien, dan mag je ook wel zeggen dat we een goed PSV hebben gezien", aldus De Rooij, die vindt dat het duel beslist is op de details.

"Bij de eerste goal verliezen wij de bal in de opbouw, een slordigheidsfoutje, en vanuit het niets schieten zij die bal erin. Daarvoor hebben wij eigenlijk een hele grote kans met Zera (Hulswit, red.), die alleen voor de keeper komt. De wedstrijd is beslist door de effectiviteit van Twente en waar wij nog niet effectief zijn", besluit de coach.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Twente V
12:15
ADO Den Haag V
vr
21/04
ADO Den Haag V
19:30
PSV V
vr
21/04
SC Heerenveen V
19:30
Telstar W
za
22/04
Fortuna Sittard W
19:00
Ajax V
zo
23/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Feyenoord V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 17 45 46
2 FC Twente V 16 71 45
3 Fortuna Sittard W 18 23 35
4 ADO Den Haag V 16 19 26
5 PSV V 17 6 26
6 PEC Zwolle V 17 -4 25
7 Feyenoord V 17 -4 23
Bekijk de hele stand