De Rooij legt vertrek Kuijpers uit: "Ze past niet in het plaatje"

Jeslynn Kuijpers valt in bij PSV tijdens de bekerfinale
Jeslynn Kuijpers valt in bij PSV tijdens de bekerfinale Foto: © Orange Pictures

Na elf seizoenen is er een eind gekomen aan de tijd van Jeslynn Kuijpers bij PSV. De club besloot de optie in het contract van Kuijpers niet te lichten, waardoor de Tilburgse deze zomer de deur uitloopt. Trainer Rick de Rooij gaat in gesprek met deze site in op het besluit van de Eindhovenaren.

"Ik heb Jeslynn ooit bij VVV binnen weten te halen, toen ik haar ging bekijken was ze vijftien jaar. Jeslynn is een fantastische speelster. Ze heeft het bij PSV geweldig gedaan, vanaf dag één hier. 258 wedstrijden gespeeld voor PSV, dat is geweldig", is De Rooij lovend over de 27-jarige Kuijpers, die de bijnaam 'Miss PSV' kreeg. Volgens hem is het voor Kuijpers 'tijd om een andere stap te gaan maken'.

"Als je gaat kijken naar hoe PSV zich doorontwikkeld, dan past zij op dit moment niet meer in het plaatje wat wij voor ogen hebben. Dan is het heel hard, ik gun Jeslynn de wereld, maar dan moet je af en toe ook durven om deze beslissingen te nemen", geeft De Rooij aan. "Om zo ook weer een stap vooruit te gaan zetten als PSV zijnde. Dat heeft ook te maken met ambitie."

"Ik denk dat Jeslynn juist PSV geholpen heeft om te komen waar we nu zijn. Daar hebben al die speelsters die vandaag (maandag, red.) afscheid nemen bij geholpen, om ons naar dit niveau te brengen. Nu willen we de volgende stap gaan zetten. Daar past een andere spelersgroep beter in", besluit de PSV-trainer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand