De Rooij legt uit: "Hopen dat ze ons wat extra's kan brengen"

De transfermarkt in Nederland is gesloten. PSV liet Amalie Thestrup naar West Ham United vertrekken en versterkte zich met Lisa Pechersky. Laatstgenoemde is een buitenspeelster met scorend vermogen, zo vertelt PSV-trainer Rick de Rooij aan deze site.

"Ze kan als links- of rechtsbuiten spelen. Ze is super flexibel en snel. En ze heeft scorend vermogen, dat is wat we nodig hebben", geeft De Rooij aan. De Canadese aanvalster liep stage in Eindhoven en maakte daar volgens de trainer 'enorm veel indruk'. Reden voor PSV om haar tot medio 2024 vast te leggen. "Ze is een volwassen speelster. Tactisch gezien begrijpt ze het spelletje ook heel snel. We hopen dat zij ons nog wat extra’s kan brengen. Tegen FC Twente (dinsdagavond, red.) kwam Pechersky nog niet in actie. "Zij heeft in een competitie gespeeld die twee maanden stilligt. Dan kom je hier en dan moet je binnen vijf dagen laten zien wat je kan. Dat heeft ze fantastisch gedaan. Alleen vraagt dat ook iets van je lichaam", was de uitleg van De Rooij. "Dan komt deze wedstrijd nog net te vroeg. Zondag (tegen Ajax, red.) zal ze er zeer waarschijnlijk wel bijzijn."

"Thestrup kan een fantastische stap maken"

Op de slotdag van de transfermarkt nam PSV nog afscheid van Thestrup. De aanvalster wordt de rest van het seizoen door PSV verhuurd aan West Ham United. Daarna neemt de Engelse club de Deense definitief over voor een transfersom. "Zij kan een fantastische stap maken naar een behoorlijke competitie. Dat gunnen een speelster als Amalie. Ze is een super fijne meid, ze heeft altijd hard gewerkt", zegt De Rooij over haar. "Als er dan zo’n kans voordoet, als je naar misschien wel de beste competitie ter wereld kan, dan is dat prima", aldus de coach van de Eindhovenaren.

Lees meer: