De Rooij geniet na verlies: "Ik vond deze wedstrijd echt fantastisch"

Rick de Rooij
Rick de Rooij Foto: © Pro Shots

Het is PSV niet gelukt om een tweede KNVB beker naar Eindhoven te brengen. Op neutraal terrein in de Nijmeegse Goffert werd er met 1-2 verloren van Ajax.

Volgens PSV-trainer Rick de Rooij is deze finale geen samenvatting van het PSV seizoen. "Nee totaal niet", aldus de oefenmeester tegen Eindhovens Dagblad. "We moeten dit verlies een plek geven en genieten van de momenten die we wel mooi beleefd hebben. Ik vond deze wedstrijd echt fantastisch. De beleving, al die mensen op de tribune, de vrouwen die tot het uitersten gaan. De manier waarop wij gespeeld hebben, overklast het hele seizoen dat we tot nog toe hebben laten zien."

Aan het eind van de eerste helft zag De Rooij dat zijn team het zwaar kreeg. Hier profiteerde Ajax van en kwam op voorsprong. In de tweede helft wilde de trainer meer dieptes achter de Ajax-backs benutten. "Dat lukte ons niet met twee buitenspeelsters. Dus heb ik het op het veld anders neergezet, meer 4-4-2. Bij Ajax kwam Jonna van de Velde daardoor nog hoger te spelen en zo kon Anika Rodriguez doorkomen. Uiteindelijk maken we daar ook de goal uit."

Ondanks de finale kan er gesproken worden van een mislukt seizoen voor PSV. "We hebben uitgesproken dat we kampioen wilden worden. Dat we dat niet gaan worden, valt al tegen. We dwingen af dat we hier de bekerfinale spelen, maar ook die prijs pakken we niet. Dus ja, de domper is groot", aldus De Rooij.

Lees meer:
0 reacties