De Rooij: "Gaan een verzoek indienen om alle duels thuis te spelen"

Rick de Rooij baalt na het stevige verlies van PSV.
Rick de Rooij baalt na het stevige verlies van PSV. Foto: © Pro Shots

Rick de Rooij was zondagmiddag allesbehalve blij toen de scheidsrechter voor de laatste keer op het fluitje blies. Zijn ploeg verloor met 1-5 van Ajax.

"Ik weet niet wat voor woorden ik op de televisie allemaal mag gebruiken. Laten we zeggen dat ik me niet zo best voel. Ajax was gretiger in de duels en scherper bij de standaardsituatie. Dan sta je 2-0 achter en is het heel moeilijk om daar nog van terug te komen."

PSV is dit seizoen vooralsnog dramatisch in uitwedstrijd, erkent de trainer. "We gaan een verzoek indienen om alle wedstrijden thuis te spelen", grapt De Rooij bij ESPN, waarna hij serieus verder gaat: "Het ligt natuurlijk niet aan een uit- of een thuiswedstrijd. Natuurlijk heb je thuis wel het publiek erachter, maar ons voetbal moet gewoon beter."

Na acht wedstrijden staat de ploeg teleurstellend vijfde. "In deze ploeg zit genoeg kwaliteit, maar ze weten het er op de belangrijke momenten niet uit te halen. Versterkingen in de winter? Dat hoeft van mij niet, maar we blijven PSV. Als er leuke mogelijkheden zich aandienen, dan kan het altijd."

Lees meer:
0 reacties