De Rooij: "Dan mag je, vanuit de kernwaarden van de club, trots zijn"

Rick de Rooij
Rick de Rooij Foto: © Orange Pictures

PSV heeft het seizoen afgesloten met twee nederlagen in de Eredivisie Cup. Ajax bleek tweemaal te sterk voor de club uit Eindhoven: 5-2 en 1-3.

"De evaluatie hebben we voor een deel al gedaan, maar dat zullen we zeker ook na de komende twee weken doen. Ik denk dat we heel snel een aantal conclusies kunnen trekken. Dat zie je vandaag (maandag, red.) ook in de wedstrijd. We krijgen ze nogal makkelijk tegen en het is, op z'n Brabants gezegd, verrekte moeilijk om ze er zelf in te schieten", analyseerde PSV-trainer Rick de Rooij na afloop de wedstrijd.

"In kansenverhouding, of het nou Ajax of FC Twente is, heb je in alle wedstrijd net zo veel of meer kansen. Vandaag was de tweede helft typerend. Dat je de eerste helft te makkelijk op achterstand komt en dat je dat in de tweede helft weer kan ombuigen. Je moet jezelf meer belonen", geeft hij aan. De Rooij snapt dat zijn ploeg het lastig vond om zichzelf op te laden voor zo'n wedstrijd, ook kijkend naar de flinke achterstand na de eerste halve finale.

"Het voordeel is dat het Ajax is en dat je thuis speelt, dat iedereen ook weet dat het de laatste wedstrijd zou kunnen zijn. Dan wil je voor alle mensen die komen kijken het beste laten zien. Dat hebben we met elkaar besproken. Zeker in de tweede helft hebben de meiden het laten zien. Dan mag je wel, vanuit de kernwaarden van de club, met passie en strijd, dan mag je trots zijn", aldus de oefenmeester, die zijn team in de eerste helft wat te mak vond.

"Er waren fases in de eerste helft waarin we het goed hebben gedaan. Met name de tweede helft, dan hebben we dat laten zien. In het voetbal zelf, wat we eigenlijk willen spelen, daar heb ik op een momentje of vier, vijf na, heb ik het te weinig gezien. Maar de strijd die we geleverd hebben, dat heb ik wel gezien. PSV staat bekend als club dat we graag strijd willen leveren. Dat is volgens mij ook in een van de liederen geschreven, het is niet altijd succes in het leven, maar dat je er wel voor moet knokken. Dat wil je als trainer aan je spelers meegeven, ook in moeilijke momenten", besluit De Rooij.

Lees meer:
0 reacties