De Ridder van Zuidland naar Feyenoord: "Dat vond ik heel lastig"

Robine de Ridder in actie namens Feyenoord
Robine de Ridder in actie namens Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Robine de Ridder begon bij Zuidland en werd bij selectieduels opgemerkt door de KNVB, waar ze voor het eerst alleen met meisjes speelde. Ze werd geadviseerd om op een hoger niveau te spelen en begon haar carrière bij Feyenoord.

"Ik kon niet eerder dan mijn vijfde starten met voetbal bij Zuidland", begint de 20-jarige De Ridder haar verhaal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat was tussen de jongens en dat vond ik ook helemaal niet gek. Ik voelde me altijd ontzettend thuis bij Zuidland. Er werd door tegenstanders wel eens iets geroepen, maar voor mij was het gewoon om met mijn klasgenoten en vrienden gewoon op zaterdag op het veld te staan."

"De basis van het voetbal is mij allemaal in Zuidland geleerd", vervolgt ze. "Ik ben daar tot mijn dertiende gebleven. Dat was het moment dat ik moest kiezen. Ik zou eigenlijk aanvoerder worden bij Zuidland en toen ik moest vertellen dat ik naar Feyenoord ging, vond ik dat echt heel lastig", legt ze uit.

"Mijn vader en broer zijn voor Feyenoord, maar dat ik voor die club koos, kwam gewoon omdat ze met een ontzettend goed verhaal kwamen en daar kon ik geen nee tegen zeggen", gaat De Ridder verder. "Bij Feyenoord heb ik me echt verder kunnen ontwikkelen. Ik heb daar de hele groei van het vrouwenvoetbal meegemaakt."

"Ik mocht in dat eerste jaar een aantal duels spelen en had ook diverse invalbeurten. Dat was in de eerste divisie. Het jaar erop werd het eigenlijk niet beter en daarom heb ik toen in overleg besloten om Feyenoord te verlaten. Het was voor mijn ontwikkeling beter om te kijken naar een club waar ik meer speelminuten zou krijgen", aldus De Ridder.

Lees meer:
0 reacties