De Reus: "Vanuit daar is het idee ontstaan om hier te gaan werken"

Hesterine de Reus
Hesterine de Reus Foto: © BSR Agency

Hesterine de Reus is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De oud-international van de OranjeLeeuwinnen vertelt tegenover Ajax TV dat ze uitkijkt naar de komende periode.

"Het is een fantastische en hele mooie uitdaging", begint ze. "Ik kijk ernaar uit om samen met Daphne Koster, de staf en de organisatie het vrouwenvoetbal weer een stap verder te brengen." Koster, manager vrouwenvoetbal in Amsterdam, is geen onbekende voor De Reus. "Ik ken haar al heel lang en de laatste tijd kwamen we meer in contact."

"Op clubniveau is er te weinig om je goed te ontwikkelen", vertelt De Reus, die vond dat ze in Nederland wat moest doen aan het vrouwenvoetbal. "Dat vond ik sneu voor al die jonge meiden, die zoveel ambitie hebben. Daar ben ik, uiteindelijk bij Ajax, wat aan gaan doen in de vorm van talententrainingen op zondag. Vanuit daar is het idee ontstaan om hier aan de slag te gaan."

"Ajax is een hele mooie club en Ajax is bereid om stappen vooruit te maken", gaat ze verder. Die combinatie, mijn eigen land en de samenwerking met Daphne en de hele organisatie hebben me hier gebracht. Ik heb volop ideeën. Maar het is eerst belangrijk om met elkaar te gaan praten en zo gezamenlijk tot een plan van aanpak te komen hoe we stappen vooruit kunnen maken."

De trainer zag het afgelopen jaar een geweldige prestatie van Ajax in Europa. "De uitdaging van de grote tegenstanders hebben ervoor gezorgd dat ze boven zichzelf uitstegen. Ik kijk met veel bewondering naar de prestaties in de UEFA Women's Champions League. Een groot compliment aan de huidige spelers en technische staf."

Lees meer:
0 reacties