De Raaff: "Excelsior is echt wel in ontwikkeling, dat merk je goed"

Jikke de Raaff is het seizoen bij Excelsior goed begonnen. De van (Jong) PSV overgekomen verdedigster had een zeer groot aandeel bij de gelijkmaker tegen AZ, waardoor Excelsior het seizoen begon met een punt.

"Ik vond eigenlijk wel dat 'ie op mijn naam hoorde", is De Raaff eerlijk voor de camera's van het clubkanaal. Haar schot tegen AZ ging via de lat en de rug van keepster Femke Liefting het doel in. Liefting kreeg de treffer als eigen doelpunt op haar naam. "Maar hartstikke leuk om het seizoen zo te starten. Het maakt me niet zoveel uit dat 'ie niet op mijn naam staat. Het belangrijkste is dat 'ie telt en dat we toch een puntje mee naar huis hebben genomen."

Of de verdedigster verder wel tevreden was over haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie? "Ik vond zelf wel dat het lekker ging. Iedereen was wel gespannen. Daardoor was de wedstrijd wel een beetje chaotisch", merkte De Raaff, die het goed naar haar zin heeft in Kralingen. "Het bevalt me heel goed. Er is in sommige dingen wel een verschil met PSV, in andere dingen valt het wel mee. Excelsior is wat kleiner, je merkt wel dat het budget minder is. Maar Excelsior is echt wel in ontwikkeling, dat merk je ook heel goed."

Komende vrijdag neemt Excelsior het in eigen huis op tegen Ajax. Een pittige wedstrijd, zo denkt de verdedigster. "Ajax is een topclub. Maar wij hebben er vertrouwen in. Ajax heeft hele goede speelsters, ze werken hard. Dat maakt hen heel goed. Hoe wij het ze lastig gaan maken? Wij gaan er als team vol op knallen en we moeten geloven in onszelf."

Lees meer:
0 reacties