De Pauw tevreden: "Ik heb echt genoten van mijn eerste jaar hier"

Robert de Pauw
Robert de Pauw Foto: © Orange Pictures

Robert de Pauw kijkt tevreden terug op zijn eerste jaar als coach van Bayer Leverkusen. De 41-jarige Nederlander leidde de Duitse club naar de vijfde plaats in de Bundesliga.

"Ik heb echt genoten van mijn eerste jaar hier. Als er een nieuwe coach komt, neemt hij natuurlijk altijd zijn eigen spelidee mee. Het team moest hieraan wennen. Dat viel in het begin niet altijd mee, wat ook te merken was in de wedstrijden aan het begin van het seizoen. Maar we zijn stap voor stap geëvolueerd. En het grote potentieel van het team is in de tweede seizoenshelft regelmatig gebleken", zegt hij op de website van Bayer Leverkusen.

De Pauw merkt dat de voorwaarden van de club zeer goed zijn. "Voor komend seizoen wil ik graag dat de spelers een wedstrijd spelen in de BayArena. Dit zou recht doen aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en een nieuwe mijlpaal betekenen", aldus de trainer, die al doelen heeft voor komend seizoen.

"Als we aan het eind weer vijfde worden, hebben we een bevredigend seizoen gespeeld. Dat is een realistisch doel", vindt De Pauw. "Het afgelopen seizoen hebben we in een paar wedstrijden onnodig punten weggegeven, waardoor er een groot gat ontstond naar de vierde plaats (achttien punten, red.). Dat willen we komend seizoen voorkomen en dankzij ons goede werk zijn we op de goede weg. Dus ik hoop dat we de top vier kunnen aanvallen. Natuurlijk is kwalificatie voor de Women's Champions League op middellange termijn een grote droom. Dat zou een enorm succes zijn voor Bayer 04!"

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand