De Pauw tekent bij Aston Villa: "We moeten ambitieus zijn, dromen"

Robert de Pauw
Robert de Pauw Foto: © BSR Agency

Robert de Pauw tekende afgelopen week een contract bij Aston Villa. De Nederlandse coach heeft zin om aan de slag te gaan bij de Engelse club.

De Pauw was de afgelopen jaren actief bij het Duitse Bayer Leverkusen. "Ik ben erg blij en vereerd dat de club mij heeft gekozen als coach van het elftal", zegt de Nederlander op de website van Aston Villa. "Het is een voorrecht om hier te zijn en ik kijk uit naar de uitdaging. Ik zag het potentieel van het team met de jonge en oudere spelers, dus de ervaring is er, maar ook het talent."

Volgens De Pauw is de ambitie van de club om bij de beste zes in de Barclays Women's Super League te eindigen. "Wat de speelsters van mij kunnen verwachten? Een duidelijke speelstijl: ik heb graag de bal en ik speel graag dominant. In een competitie met grote teams moet je goed kunnen verdedigen en efficiënt zijn in de counteraanval."

De coach is ambitieus: "Ik wil graag iets winnen, net als elke coach. We doen het prima als we bij de beste zes eindigen, maar we moeten ambitieus zijn, we moeten dromen. Als we in de toekomst richting Europees voetbal kunnen bouwen, zou dat een droom zijn voor iedereen in de organisatie."

Lees meer:
0 reacties