De Pauw open over aanstaand vertrek: "Dat heeft wel enorm geschuurd"

Robert de Pauw
Robert de Pauw Foto: © Orange Pictures

Robert de Pauw werd dit seizoen aangesteld als opvolger van Tommy Stroot bij FC Twente. Nu, één seizoen later en met de titel zo goed als op zak, neemt hij afscheid.

Vrijdagavond kan de titel definitief binnengehaald worden, op bezoek bij Ajax. De Tukkers mogen zelfs met 9-0 verliezen. "Zonder dat positieve doelsaldo had ik er ook alle vertrouwen in gehad. We zijn in topvorm en al negentien competitieduels ongeslagen", zegt De Pauw tegenover Tubantia.

Hij vervolgt: "De meiden en de staf hebben er alles ingestopt en dat zorgt al weken voor een bepaalde rust in de gemoedstoestand. John Wooden was een beroemde Amerikaanse basketbalcoach en hij stond bekend om zijn wijsheden."

"Hij zei altijd dat iets goed is, als je weet dat je alles gedaan hebt om het beste te bereiken met de mogelijkheden die dat toelaten", gaat De Pauw verder. In de winterstop werd de beslissing genomen om na dit seizoen niet met elkaar verder te gaan.

De oefenmeester kijkt daar nu op terug: "Ik voel ook geen enkele wrok, sterker nog: ik heb nog nooit zo prettig met iemand samengewerkt als met René Roord (technisch manager, red.)."

De Pauw wist dat het opvolgen van Stroot zwaar zou worden. "Dat was voor mij uiteraard ook de uitdaging. Ik heb daar voor het seizoen met een sportpsycholoog over gesproken, want hoe vlieg je dat aan bij een spelersgroep die een bepaalde aanpak gewend is?"

En daar is het mis gegaan, zo geeft De Pauw toe: "Ik ben een innovatie-trainer, die soms wat nieuws wil uitproberen. Ik kreeg te maken met een staf en een spelersgroep die gehecht was aan het oude vertrouwde."

"En dat heeft, zeker in het begin, wel eens enorm geschuurd", is de trainer open. "De kunst is dat je de balans weet te bewaken tussen de cultuur van de club en de groep en jouw eigen ideeën."

Hij besluit: "Natuurlijk moet je je aanpassen, maar je wilt als trainer ook zo dicht mogelijk bij jezelf blijven."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand