De Pauw neemt afscheid: "Geen gemengde gevoelens bij dit afscheid"

Robert de Pauw in De Grolsch Veste
Robert de Pauw in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

Robert de Pauw laat FC Twente na een seizoen alweer achter zich. De oefenmeester kondigde in de winterstop al zijn vertrek aan.

Toch kijkt De Pauw tevreden terug op zijn tijd in Enschede. Hij pakte de landstitel en gaf ook de talenten de kans. "Neem Wieke Kaptein en Ella Peddemors. Ik heb best wel wat scepsis en twijfels moeten overwinnen toen ik de 16-jarige Wieke in de ploeg zette."

"En kijk eens hoe ze het heeft gedaan, net als Ella die na een zware knieblessure ijzersterk is teruggekomen. Deze twee speelsters gaan in de toekomst het middenveld van Oranje domineren, zeker weten", is De Pauw duidelijk in gesprek met Tubantia.

Hij geeft aan dat meer speelsters zijn gegroeid. "Waar vind je een linksback (Marisa Olislagers, red.) die goed is voor tien assists? Of wat te denken van Kaleigh van Dooren en Caitlin Dijkstra, die bij PSV en Ajax op de bank zaten en nu heel belangrijk bij ons zijn."

De Pauw laat Enschede achter zich met de titel. FC Twente heeft in Joran Pot al een opvolger gevonden en ook De Pauw heeft al een nieuw avontuur te pakken. Daar kan hij echter nog niks over kwijt.

"Dat wordt iets moois. Daarom heb ik ook geen gemengde gevoelens bij dit afscheid. Misschien hadden we elkaar wat meer tijd moeten gunnen, aan de andere kant had ik dan deze nieuwe uitdaging niet aan kunnen gaan", besluit de oefenmeester.

Robert de Pauw
De Pauw heeft nieuw avontuur te pakken: "Uitdaging in het buitenland" Lees ook

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand