De Pauw na behalen titel: "Dat toont het karakter van ons team"

Robert de Pauw
Robert de Pauw Foto: © Orange Pictures

FC Twente pakte vrijdag de achtste landstitel in de historie. Dat gebeurde na een 3-2 zege op Ajax. Na afloop stond trainer Robert de Pauw voor de camera van de NOS.

"Ajax is gewoon een sterke tegenstander. Dat is vandaag (vrijdag, red.) ook wel weer gebleken. Als je je dan in het hol van de leeuw zo terug weet te knokken, dat toont ook wel het karakter van ons team", sprak de oefenmeester.

Hij zag dat zijn ploeg het in de openingsfase moeilijk had. "Uiteindelijk tonen we karakter, knokken we door en zijn we boven komen drijven. Ik heb niet gedacht dat we zouden gaan wankelen. Zij hebben goede kansen gehad, die missen ze, maar wij hadden in het begin ook wel een paar kansen."

"Uiteindelijk denk ik dat we gewoon ons spel zijn blijven spelen. Dat betekent niet altijd dat het mooi gaat, maar ook soms gewoon met de beuk erin en blijven knokken", vervolgt De Pauw. "Ik vind dat we het beste voetbal hebben gespeeld."

Hij gaat verder: "Als je naar ons doelsaldo kijkt en naar de manier waarop we spelen... Ik ben er ook trots op dat ik daar mijn handtekening op heb kunnen zetten", geeft de oefenmeester aan, die ook blij is dat hij dit seizoen kon beschikken over Fenna Kalma.

Zij maakte dit seizoen maar liefst 33 doelpunten. "Als je de groei ziet die ze heeft doorgemaakt, is dat fantastisch om te zien", aldus De Pauw, die FC Twente na dit seizoen achter zich laat.

"Het is fijn om met een titel weg te gaan. Heel speciaal, voor mij de eerste keer dat ik landskampioen word. Dat is wel bijzonder", besluit de trainer.

FC Twente juicht na een treffer van Elena Dhont tegen Ajax
Samenvatting: FC Twente wint bij Ajax en is officieel landskampioen Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand