De Pauw: "Had ook het gevoel dat de media lang op mij inhakten"

Robert de Pauw
Robert de Pauw Foto: © Orange Pictures

Robert de Pauw won dit seizoen de landstitel met FC Twente. Een succesvol jaar voor de Tukkers, maar ook hectisch.

"Mijn eerste klus als hoofdtrainer van een titelkandidaat, bij een club waar mijn voorganger (Tommy Stroot, red.) heel succesvol was. Dat was nogal wat", vertelt De Pauw in gesprek met De Gelderlander.

De naam van Stroot kwam in het begin in veel besprekingen voorbij. "Zijn werkwijze werd geromantiseerd. Ik wilde gewoon mijn eigen weg volgen. Maar daarvoor was een cultuurswitch noodzakelijk", gaat de oefenmeester verder.

Langzaam voerde De Pauw de switch door. "Door kalm te blijven, te luisteren naar staf en spelers en details te veranderen. En door continu oog te houden op het doel dat we allemaal hadden: de landstitel."

In de winterstop werd bekend dat De Pauw FC Twente na het seizoen zou verlaten. Toen kwam er rust, zo vertelt de coach. "Veel mensen vonden dat ik toen meteen weg had moeten gaan. Maar zo kijk ik er niet naar."

Hij had vrede met het besluit: "Ik wilde het ook bij één jaar houden. Het kostte me te veel energie en moeite om de harmonie bij Twente te bewaken. Daarvoor was er te veel wrijving met enkele speelsters. Maar spijt heb ik nooit gehad. Deze stap heeft me de mooiste prijs uit mijn carrière opgeleverd."

Daarmee doelt De Pauw op het kampioenschap. Het besef dat die prijs binnen was, volgde pas een dag na het behalen van de titel. "Toen ik terugreed naar huis. Op de brug bij Ewijk schoot ik plots vol. Een jaar lang ben ik elke dag op en neer gereden."

"Ik stond vol in de schijnwerpers. Ik had ook het gevoel dat de media lang op mij inhakten, totdat we als ploeg in een flow kwamen. Dat alles maakte het een intensieve, zware tijd", aldus de oefenmeester.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand