De Pauw aan de slag in Engeland: "Heeft een duidelijke filosofie"

Robert de Pauw
Robert de Pauw Foto: © BSR Agency

Robert de Pauw is de nieuwe coach van Aston Villa. De Nederlandse coach werd eerder op zaterdag al gelinkt aan de club uit Birmingham en is nu officieel gepresenteerd door Villa.

De 42-jarige De Pauw stond de afgelopen twee jaar langs de lijn bij Bayer Leverkusen. Daar werd besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen. De voormalig trainer van onder meer FC Twente gaat nu dus aan de slag in Engeland. Hij tekent een driejarig contract bij Aston Villa, met de optie voor nog een jaar.

De ploeg, waar Daphne van Domselaar onder contract staat, was op zoek naar een nieuwe coach na het vertrek van Carla Ward. "We zijn verheugd om Robert de verwelkomen bij Aston Villa", reageert hoofd vrouwenvoetbal Lee Billiard op de clubwebsite

De Engelse ploeg heeft een 'gedetailleerde procedure' afgewerkt in de zoektocht naar een nieuwe coach en is daarbij bij De Pauw uitgekomen. "We weten dat hij een duidelijke filosofie heeft en een onverzadigbare honger om een winnende cultuur te implementeren bij de club."

"Zijn ontwikkeling, van oudere speelsters en jongere speelsters, zowel nationaal als internationaal, spreekt voor zich. We zijn verheugd om hem aan de slag te zien", aldus Billiard.

Lees meer:
0 reacties