De Mos waarschuwt Jonker: "Zal niet zomaar afscheid nemen van hen"

Na de verloren wedstrijd tegen Duitsland en het mislopen van de Olympische Spelen rijst de vraag of het tijd is om door te selecteren bij OranjeLeeuwinnen. Aad de Mos stelt dat Andries Jonker daar wel voorzichtig in moet zijn.

Speelsters als Sherida Spitse en Lieke Martens zijn volgens De Mos niet direct afgeschreven. "Ze zouden klaar kunnen zijn als je goede vervangers hebt. Daar heb ik geen beeld van, maar Jonker weet dat zeker. Bij FC Twente en Ajax zullen wel een aantal jonge talenten lopen. Het is niet makkelijk om afscheid te nemen als je niet weet of er spelers zijn die zich nadrukkelijk aanbieden", stelt de voormalig oefenmeester bij Soccernews. "De kern is nog wel bruikbaar."

De focus van OranjeLeeuwinnen ligt nu op de EK-kwalificatie, een goed moment om nieuwe talenten de kans te geven? "Als je gaat bouwen moet je ervan overtuigd zijn dat ze je in de toekomst beter maken", legt De Mos uit. "Dat zal tijd kosten en dan moet men ook niet zeuren dat de resultaten minder zijn. Die zullen ook wel altijd routine naast zich nodig hebben, dus ik zal niet zomaar afscheid nemen van de namen die nu een beetje in een wak zitten."

Lees meer:
0 reacties