"De Leeuwinnen hebben de leeuw mooi in z'n hempie laten staan"

Bondscoach Andries Jonker spreekt de OranjeLeeuwinnen toe op het trainingsveld
Bondscoach Andries Jonker spreekt de OranjeLeeuwinnen toe op het trainingsveld Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen slaagden er vorige week niet in om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Een teleurstelling, zo vindt ook Ivo Kok. De journalist van De Limburger zag een zwak Oranje.

"Goed, de Leeuwinnen hebben de leeuw dus maar mooi in z’n hempie laten staan", begint Kok zijn column. "En het beessie tot overmaat van ramp ook nog eens pantoffels aangetrokken. Als tandeloze welpjes lieten ze zich woensdag door Duitsland lusteloos naar de slachtbank leiden", zag de journalist. Geen Spelen dus voor de Leeuwinnen.

"Die liggen dan ‘Hup Holland Hup’ te neuriën op een godverlaten wit strand. Vakantie heet dat, een welverdiende. Want het hopeloze falen van de Oranjevrouwen (wie heeft ‘Leeuwinnen’ eigenlijk verzonnen en vooral: wie schaft het weer af?) werd door de meesten van hen en door een opengetrokken blik meehuilende analisten vooral weer eens toegeschreven aan de overvolle speelkalender", klinkt het kritisch.

Kok vervolgt: "Anders gezegd: onze moederlandse toppers wilden wel, maar konden ach gut niet meer op hun benen staan. Doodop van zo enorm veel wedstrijden in zo’n ontzettend korte tijd. Ocharm, het mannenkwaaltje is dus definitief overgeslagen. Stel je voor: drie wedstrijden in een week! Hoeveel energie zou er eigenlijk weglekken door dat constante gezanik? Dus zeur niet en speel! Voor volk, vaderland en je centen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties